Hoe komt een verloren telefoon weer bij zijn eigenaar...

Waarom zegt mijn buschauffeur geen goedemorgen?

15 april 2016 Reacties (6) Views: 3709 Mark's antwoorden

Waarom valt mijn bus wel eens uit?

Elke dag rijden er 300 bussen en 26 trams van U-OV door de regio Utrecht om zo’n 160.000 reizigers te vervoeren. Iedere dag weer opnieuw. Dan valt er wel eens een bus uit natuurlijk.

Heel vervelend als je bij de halte staat te wachten en je niet weet waarom je bus niet komt opdagen. Mark gaat langs bij de verkeersleiding van U-OV om te ontdekken waarom een bus of tram uitvalt en leert zo wat chauffeurs eigenlijk allemaal meemaken op een dag.

Deel dit bericht via social media

6 reacties op Waarom valt mijn bus wel eens uit?

 1. Esther schreef:

  Het blijft wel altijd vreemd (en vooral vervelend als je net op tijd aan komt lopen) dat bussen soms te vroeg langsrijden.. Kunnen ze dan niet gewoon wat langzamer rijden om weer op schema te komen?

  • U-OV schreef:

   Hi Esther, goed punt. Heb ik ook wel eens meegemaakt. Het is alleen in veel situaties niet mogelijk om langzamer te rijden, of te stoppen, vanwege ander verkeer of volgende bussen. Er zijn wel bepaalde haltes waar de chauffeur even zijn vertrektijd kan afwachten om op schema te komen. Dit gebeurt dan ook regelmatig. Gr. Mark

 2. Marcel schreef:

  Als een bus uitvalt is dat begrijpelijk. Het gebeurt niet vaak.
  Wel is het vervelend wanneer je niet weet of de bus vertraging
  heeft of echt uitgevallen is. Dit wordt op de Nachtegaalstraat
  niet op het mededelingenbord aangegeven en dat is met name bij vroege
  bussen lastig waant je weet niet of je direct naar de bushalte
  Schouwburg moet open of dat de bus toch elke minuut komen kan.

 3. Robin schreef:

  Waarom hoef je in de bus geen veiligheids gordel om?

 4. Ster schreef:

  Ik heb een keer gehad dat ik bus 66 op Utrecht cs instapte. De aanwezige chauffeur wachtte om afgelost te worden. Bleek dat zijn collega Fernando (iets in de trant) nergens was te bekennen. Kon ik een klein half uur in de motregen wachten op de volgende bus 66. Een idee dat een chauffeur die begint aan zijn dienst, zich even aanmeldt?

 5. Y.L schreef:

  Ik moet mijn zoon naar school brengen (overvecht naar rijnsweerd). Ik viind echt niet normaal dat de bus uitgevallen is in de split uur! De reiskosten zijn steed duurder en kwaliteit word steed slechter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *