Hoe werkt real time reisinformatie?

Hoe ziet de dag van een chauffeur eruit?

12 juni 2017 Reacties (0) Views: 1246 Geen categorie, Onze antwoorden

Heeft de reiziger invloed op de dienstregeling?

Lisa stelde ons de vraag of reizigers ook mee kunnen denken over de dienstregeling. Het antwoord: absoluut! Bij elke nieuwe dienstregeling kun je reageren op onze plannen, voordat ze definitief worden.

Utrecht groeit. Jaarlijks vervoeren wij steeds meer reizigers. Het openbaar vervoer moet daar voortdurend op worden aangepast: hoeveel bussen moeten we bijvoorbeeld inzetten op lijn 3, welke lijnen groeien het hardst, waar moeten we vaker rijden? Elk jaar maken we een vervoerplan, met voorstellen om zo goed mogelijk op in te spelen op de reizigersgroei. Ook geeft de provincie Utrecht, onze opdrachtgever, ons uitgangspunten mee om te verwerken in het plan.  En het mooie is: op dit vervoerplan kan iedereen reageren tijdens de zogenoemde consultatiefase.

Het vervoerplan start met een ontwikkelfase: tijdens deze fase is er veel contact tussen U-OV en verschillende overheden en belangengroepen. De uitgangspunten van de provincie worden besproken binnen het Ambtelijk Overleg Openbaar Vervoer. Daarin zitten alle gemeenten waar U-OV in rijdt. Ook worden de plannen besproken met het U-OV Ontwikkelteam: een team dat bestaat uit mensen met kennis van en betrokkenheid bij het Utrechtse OV. Dit zijn bijvoorbeeld onze buschauffeurs en vervoerkundigen van U-OV, maar ook gemeentelijke en provinciale OV-beleidsmedewerkers, vertegenwoordigers van het ROCOV Utrecht, en andere U-OV collega’s.

Na deze ontwikkelfase volgt de consultatiefase. Het hele vervoerplan is dan online te vinden op de website van U-OV: U-OV.info. Via de website van de provincie Utrecht kan iedereen reageren op de plannen middels een enquête.

Je kunt nu jouw mening geven over de voorgestelde wijzigingen die op 10 december 2017 ingaan op bit.ly/2rt9h9E.

Alle reacties worden samengevat in een Consultatienota die onderdeel uitmaakt van de besluitvorming door het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht. In het definitieve vervoerplan wordt altijd ingegaan op de ontvangen reacties en de eventuele aanpassingen die op de plannen gedaan zijn.

Heb jij ook vraag voor U-OV?

Deel dit bericht via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *