Over U-OV

Wat is er voor nodig om mijn bus te...

21 maart 2016 Reacties (0) Views: 3553 Over U-OV

De 5 meestgestelde vragen

Heb jij een vraag over het openbaar vervoer en ben je benieuwd naar het antwoord?

U-OV krijgt dagelijks vragen van reizigers binnen en de meest gestelde vragen (inclusief antwoord) zijn hieronder te lezen. Staat jouw brandende vraag er niet tussen? Stel hem dan via het formulier op de pagina ‘Wat vraag jij je af?’ of het formulier onder de meest gestelde vragen en misschien gaat Mark dan wel op zoek naar het antwoord.

Waarom is U-OV ontwikkeld?

Voor de reiziger is het belangrijk dat het openbaar vervoer in de regio herkenbaar is: één gezicht voor het hele OV-systeem – voertuigen, dienstregeling, haltes, reizigersinformatie, marketing- en communicatiemiddelen en personeel. Wie er achter de schermen dat openbaar vervoer verzorgt, of wie de opdrachtgever is, dat is voor de klant minder relevant. Het product en de kwaliteit van het openbaar vervoer staat centraal. Daarom heeft BRU de vervoerdersonafhankelijke merknaam ‘U-OV’ laten ontwikkelen met bijbehorende huisstijl, om zo het regionale OV-systeem als merk eenduidig kenbaar te maken. Qbuzz verzorgt het vervoer in Utrecht sinds 8 december 2013 onder deze merknaam.

Hoe weet ik of mijn bus een omleiding heeft?

Een geplande omleiding van een buslijn wordt gemeld bij storingen en wordt vermeld bij de dienstregeling van de betreffende buslijn. Vaak wordt een omleiding van te voren aangekondigd via een tekstregel van het dynamisch halte-informatie systeem en via een mededeling in de halte. Als er haltes vervallen, wordt de haltepaal afgehoest en staat er een verklarende tekst op het dynamisch halte-informatie systeem en/of in de informatiekast.

Ik ben vergeten uit te checken, hoe vraag ik mijn saldo terug?

Je kunt nu via de website www.uitcheckgemist.nl je saldo in drie simpele stappen terugvragen. Ook kun je nog via ons contactformulier een restitutieverzoek indienen.

Kan ik nog een kaartje kopen in de bus?

Ja, dat kan! Met contant geld kun je nog een kaartje kopen bij de chauffeur of trambestuurder. Lees er hier meer over. Houd er wel rekening mee dat de chauffeur beperkt wisselgeld bij zich heeft.

Hoe werkt een busomloop?

Een omloop is de totale route die een bus op een dag rijdt. Een bus rijdt gedurende een dag op verschillende lijnen. Zo begint een bus bijvoorbeeld op lijn 8, om later lijn 3 te rijden, dan nog een paar ritjes op lijn 28 en de laatste rit van de dag op lijn 7. Al deze ritten achter elkaar vormen samen een omloop. Op een omloop van een bus kunnen wisselende chauffeurs rijden. De route die een chauffeur gedurende een dag rijdt, inclusief de pauzes, heet een dienst. Een chauffeur rijdt ook niet de hele dag op dezelfde bus, want als de chauffeur pauze heeft, neemt een andere chauffeur die bus weer over.

Wat wil jij graag weten?

Deel dit bericht via social media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *